online counter

Slideshow

NUNTA, BOTEZ, PETRECERI PRIVATE, PETRECERI BURLACI, CONFERINTE, CORPORATE, LANSARE PRODUSE, MAJORATE, ONOMASTICI, BALURI, PETRECERI SFARSIT DE AN, PETRECERI COPII

WWW.PARTIES-EVENTS.RO

LUCIAN IRINA 0722.14.39.83
COCHIRLEANU TUDOR DUMITRU 0763.63.16.16
OFFICE@PARTIES-EVENTS.RO

Sfaturi utile

Informatii cununie civila

Primul pas pentru a oficializa o relatie este cununia civila, aceasta se poate face in orice perioada a anului, singura conditie este cea a varstei, mirele trebuie sa aiba minim 18 ani, iar mireasa minim 16 ani.
Cununia se face in orasul sau sectorul in care unul dintre viitorii soti are domiciliul stabil. In cazul in care unul dintre acestia este cetatean de alta nationalitate se aplica aceleasi reguli, cu diferenta ca la cununie trebuie sa fie prezent si un translator, adus de tine. Daca partenerul are cunostinte minime de limba romana, se depune o cerere scrisa la primarie in care se precizeaza ca acesta are cunostinte de limba romana si nu necesita translator.
Cununia se poate oficia numai la starea civila, deoarece registrele nu pot fi scoase din primarie.
O alta conditie pentru a putea oficia cununia civila este aceea a numarului minim de persoane prezente. Pe langa perechea ce urmeaza a se casatori si ofiterul starii civile mai este necesara prezenta a altor 2 persoane, acestea vor fi martorii casatoriei. Cei doi trebuie sa fie majori si sa aibe la ei cartile de identitate.

Niciun comentariu: