online counter

Slideshow

NUNTA, BOTEZ, PETRECERI PRIVATE, PETRECERI BURLACI, CONFERINTE, CORPORATE, LANSARE PRODUSE, MAJORATE, ONOMASTICI, BALURI, PETRECERI SFARSIT DE AN, PETRECERI COPII

WWW.PARTIES-EVENTS.RO

LUCIAN IRINA 0722.14.39.83
COCHIRLEANU TUDOR DUMITRU 0763.63.16.16
OFFICE@PARTIES-EVENTS.RO

Acte necesare

- certificatul prenuptial (medical): acesta se elibereaza de catre medicul de familie, dupa ce s-au facut analizele obligatorii (test HIV, sifilis si radiografie pulmonara); acesta este valabil 14 zile de la data emiterii.
! Aveti grija pe aceste certificate prenuptiale trebuie sa fie specificat “se poate casatori”
- Certificatele de nastere in original si copie;
- Actele de identitate in original si copie (verificati din timp valabilitatea cartilor de identitate!)
- Declaratiile de casatorie: acestea se dau personal, in scris, de catre viitorii soti, care trebuie sa fie prezenti amandoi la depunerea actelor (in declaratie sunt mentionate datele din certificatul de nastere, precum si numele care va fi purtat dupa casatorie)

Depunerea actelor la starea civila se face cu maxim 14 zile si minim 10 zile inainte de data la care doriti sa aiba loc cununia. Aveti grija la certificatul prenuptial, sa aibe aceasi data cu ziua in care depuneti actele, deoarece are valabilitate 14 zile. Trebuie sa mai luati in seama la depunerea actelor si taxa de casatorie care trebuie achitata (aprox. 100 ron, in functie de ziua in care doriti sa aveti cununia) si sa aveti la voi 2-4 timbre fiscale de 1 leu.

• Cei care nu sunt la prima casatorie mai trebuie sa aduca in plus urmatoarele acte:

- Sentinta definitiva de divort in doua exemplare (copii legalizate);
- Certificatul de deces in original si copie legalizata;
- In cazul in care din casatoria anterioara au rezultat copii care sunt in ingrijirea sotului/sotiei care se recasatoreste, se vor prezenta certificatele de nastere atat in original cat si in copie nelegalizata.

• Cei care au domiciliul in strainatate trebuie sa prezinte in plus urmatoarele acte:

- Pasaportul cetateanului strain, cu viza valabila cel putin de la depunerea actelor pana la oficierea casatoriei;
- Certificatul de nastere in original si traducerea legalizata la un notar public;
- Declaratie de la un notarul in care sa fie trecute datele de stare civila, in aceasta se va preciza daca persoana respectiva a mai fost sau nu casatorit(a). In caz de divort se vor prezenta si sentinta de divort in original si copie legalizata;
- Dovada emisa de misiunile diplomatice sau oficiile consulare din Romania prin care rezulta indeplinirea conditiilor de fond cerute de legea lor nationala pentru incheierea casatoriei in Romania.

Niciun comentariu: