online counter

Slideshow

NUNTA, BOTEZ, PETRECERI PRIVATE, PETRECERI BURLACI, CONFERINTE, CORPORATE, LANSARE PRODUSE, MAJORATE, ONOMASTICI, BALURI, PETRECERI SFARSIT DE AN, PETRECERI COPII

WWW.PARTIES-EVENTS.RO

LUCIAN IRINA 0722.14.39.83
COCHIRLEANU TUDOR DUMITRU 0763.63.16.16
OFFICE@PARTIES-EVENTS.RO

♥ IMBRACATUL MIRESEI

Nasa, mama miresei si domnisoarele de onoare o ajuta pe mireasa sa se gateasca. La sfarsit, nasa ii leage voalul si coronita. Se desfasoara in acelasi timp cu barbieritul mirelui si simbolizeaza pregatirea fetei pentru nunta. In vechime dar si in prezent la acest ritual iau parte mai multe persoane din partea miresei. Cum gatitul era destul de laborios (se foloseau cele mai bune haine, se faceau impletituri complicate ale parului), fetele cantau cantece cu tema despartirii… “Ia-ti mireasa ziua buna” si altele.
Piese specifice: -rochie alba de mireasa; -piese de port traditional; -batista in brau; -sorturi de catifea in spate si in fata; -margele; -bratara la mana; -salba de galbeni,sau arginti; -haina captusita cu blana( daca nunta avea loc iarna)
Traditia de nunta care isi are radacinile in Anglia secolului al XIX-lea cere ca mireasa sa poarte in ziua casatoriei, pentru a avea o casnicie reusita, patru elemente, la alegere, care pot fi o piesa de imbracaminte, bijuterie etc., dar care sa aiba urmatoarele caracteristici precise:
- ceva vechi – legatura familiala a miresei cu viata ei de dinainte de casatorie (de obicei fiind o bijuterie de familie)
- ceva nou – reusita si succesul in viitor (in general rochia de mireasa, pantofi)
- ceva imprumutat – norocul si fericirea viitorilor miri (un accesoriu deja purtat de o alta mireasa in ziua nuntii care acum are o viata fericita)
- ceva albastru – fidelitatea si puritatea intr-un cuplu (un element discret, un accesoriu, de obicei jartiera)

Niciun comentariu: